Torhild Hangst

Torhilds verden

Torhild Hangst

Jeg maler intuitivt og har som oftest et abstrakt uttrykk i mine bilder som jeg maler på lerret eller plate med acryl, mange forskjellige medium, som collage, marmormel, strie og papp for å få frem den riktige teksturen. Jeg maler og skraper, limer, sparkler og pusser. det blir ofte flere lag og det er dette som er med på å gjøre flatene spennende. Det skjuler seg mye i lagene, kanskje et dikt eller et fotografi, ting som betyr noe for meg; Litt av meg.

Jeg er født og oppvokst i Nord-Norge med all sin vakre og ville natur, som da også er min viktigste inspirasjonskilde, men jeg blir også inspirert av andre kunstnere, utstillinger og museer. Det er fantastisk spennende å oppdage nye maleteknikker. Jeg har nå nylig oppdaget oljemaling med voks som gir meg et hav av muligheter. Prøver å kombinere det med andre ting som jeg har gjort. Spennende!

Opp gjennom årene har det blitt noen kurs i akvarellmaling. Har alltid likt å holde på med form og farge. Jeg gikk ett år på Blake College i London for å lære interiørdesign. Aktmaling og forming var en stor del av undervisnigen. Jeg har akkurat avsluttet den to-årige billedkunstutdannelsen på Nydalen Kunstskole med blant andre Henriette Finne som lærer. Har også tatt flere kurs der. Var en tur i Tyskland for å lære spesielle teknikker av en tysk kunstnerinne som heter Gabriele Middelmann.

Utstillinger